De ‘Brede WijkVereniging’ (BWV), bestaat sinds 2014. Is toen opgericht om een stem te hebben bij de uitbreiding van de Alvestêdewyk. De afgelopen vijf jaar heeft Marco Boonstra zich er sterk voor gemaakt om de bewoners te vertegenwoordigen in het overleg tussen de Gemeente en diverse bedrijven die betrokken zijn bij de uitvoering. Daardoor zijn veel pijnpunten uit het begin opgelost en verloopt de communicatie op de meeste fronten soepel. Maar Marco stopt met zijn voorzittersfunctie en wij zijn dus op zoek naar een opvolger of opvolgster.

Wie ben je? 

  • Je woont in de Alvestêdewyk, in een huur- of een koopwoning, en vindt het een mooie wijk om in te wonen. En wil dat graag zo houden. 
  • Je hebt de ervaring en de tijd om een keer per kwartaal d.m.v. “Teams” deel te nemen aan een overleg met de Gemeente en de projectontwikkelaar.

Met wie ga je samenwerken? 

  • Een groep van acht enthousiaste medebewoners. Sommige wonen hier al langer en een paar zijn ‘nieuw’. Iedereen heeft zijn of haar eigen capaciteiten. 
  • Die al hebben besloten om een aantal taken van Marco over te nemen. 
  • Ze vergaderen 1 keer in de 8 weken. Het schema voor 2024 moet nog gemaakt worden, maar kan zo nodig aangepast worden aan jouw agenda. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de (school)vakanties.

Ja? Zin in? Neem persoonlijk contact op met een van de bestuursleden of stuur een mailtje naar: alvestedewyk@gmail.com