zaterdag – 11 maart 2023 om 10.30 uur in de speeltuin

Update 11-3

Het weer laat vandaag niet toe om de geplande activiteiten door te laten gaan. Hierdoor komt NL doet te vervallen.

Update 8-3

Het weer laat het zaterdag niet toe om te schilderen op het wegdek. De wegafsluiting van de Stimpelpost komt hierdoor te vervallen.

Wij hebben ons als wijkvereniging aangemeld bij NL doet voor diverse klussen.

We gaan een grondschildering aanbrengen van een schildpad op de toegangsweg van onze wijk, de Stimpelpost. Met (hopelijk) het effect dat er minder hard gereden en beter uitgekeken wordt. Voor een veilige toegangsweg. Dit is een speciale klus, waar misschien niet iedereen aan mee kan helpen. Maar er blijven nog genoeg klussen over om samen te doen. Zoals zwerfvuil opruimen en het groen en het water / riet ontdoen van afval. De grote bloembakken op Stimpelpost moeten worden opgefrist. Onkruidvrij maken, eventueel boompjes snoeien en weer mooi aanvullen met bloeiende en kleurige planten. Op de bloembakken moeten 30km stickers geplakt worden. Die 30km stickers kan je ook aanbrengen op je kliko.
We hopen dat er genoeg vrijwilligers in onze mooie wijk zijn die mee willen doen. Jong en oud, iedereen is welkom om te helpen. Er zijn hapjes en drankjes gesponsord door Poiesz.

Om veilig te kunnen schilderen en te werken aan de bloembakken moet de Stimpelpost even afgesloten worden. Kan je niet helpen, maar moet je wel de wijk in of uit dan kun je omrijden over de Sudhoeksterfaart, De Rie en de Arumerfeart naar de Horsa. Of andersom natuurlijk.

Kom je ook gezellig meehelpen? Zaterdagochtend vanaf 10.30 uur verzamelen bij de partytent op de speeltuin. Afvalzakken en grijpers voor het opruimen zijn aanwezig. Voor de plantenbakken is het handig als je zelf gereedschap meeneemt. Tot zaterdag 11 maart!

https://www.nldoet.nl/activiteit/veilig-en-schoon-op-e-dyk- de-alvestedewyk