WhatsApp communicatie en gebruik in de wijk.

Hoe was dit geregeld?

Sinds de start van de WhatsApp buurt groepen is er het een en ander veranderd. Zo was er eerst 1 groep voor buurtpreventie en even later werd dit een algemene app. Nu hebben we al weer een aantal jaren 2 app groepen:

  • Buurtpreventie
  • Algemeen

Nieuwe situatie:

Namens de BWV was er de wens om een groep met buurt nieuws te hebben, BWV nieuws. In overleg met Chris Assies (beheerder van de groepen) is afgesproken dat we de groepen gaan toevoegen aan een Alvestedewyk community. Dan ontstaat er overzicht in de wijkgroepen. Dit is tevens met oog op de toekomst zodat er gemakkelijk nieuwe groepen kunnen worden toegevoegd met steeds dezelfde mensen. Bijvoorbeeld een buurtvereniging of een kaatsclub enz.

Er gelden dezelfde regels voor groepen zoals dat nu ook is. Een groep kan besloten zijn (een selectieve groep mensen) of openbaar. (toegankelijk voor alle mensen in de community)

De community is te vinden onderaan het whatsApp scherm.

Wil je lid worden van een groep en zit je nog niet in de wijk community?

Zoals dat nu is geregeld kun je iemand persoonlijk vragen die wel in de community zit, bijvoorbeeld een buurman, die kan een berichtje sturen naar een beheerder zodat die jouw telefoonnummer kan toevoegen. Op deze manier is er een sociale controle op wie er in de community wordt toegevoegd.

Chat veilig!